Lucruri Frumoase Făcute la Timp

de David Gabriel

În seara zilei de Miercuri, o femeie L-a uns pe Mântuitorul cu un untdelemn scump și frumos mirositor. Aproximativ plata unui muncitor pe un an de zile. Lui Iuda nu i-a plăcut gestul și a boscorodit, dar Domnul a apreciat-o spunându-le martorilor că ea a făcut un lucru frumos pentru El și că a făcut lucrul acesta în vederea pregătirii Lui pentru îngropare.

Întotdeauna când faci ceva bun și frumos, se va găsi și un boscorodea care să îți fure bucuria și entuziamul. Dar nu te necăji prea tare, au și aceștia rolul lor. Pavel spune că ,,trebuie să fie şi partide între voi, ca să iasă la lumină cei găsiţi buni.” Acești împotrivitori și comentatori de pe margine sporesc valoarea acțiunii și a răsplății.

Ungerea din Betania este ultimul lucru frumos pe care cineva l-a făcut pentru Isus viu. În noaptea aceea s-a pornit tăvălugul evenimentelor care L-au dus pe Isus la moarte. Un lucru frumos făcut la timp. După moarte ce folos să mai spargi vasul de alabastru?

Iosif din Arimateea și Nicodim L-a uns pe Isus, și încă folosind 100 de litri de smirnă și aloe, dar după moarte. Frumos. Actul lor făcând ca îngroparea să fie una demnă de un rege. Dar Isus spune că ungerea femeii este un precursor al acelui act. Aș zice eu, să nu păstrați vasul de alabastru închis până vă mor cei dragi, deschide-l acum.

Prea adesea văd înmormântări fastuoase și mă întreb dacă au și trăit așa. Prea adesea aud cuvinte de laudă, mulțumire și apreciere pe la priveghiuri și înmormântări și mă întreb dacă celui din sicriu i-a fost dat să le audă și în viață. Viața e scurtă, prieteni. Apreciați-i pe cei dragi azi, nu mâine, căci mâine s-ar putea să fie prea târziu…

Ridică-te și du-te să spui o vorbă bună mamei. Du-i o floare soției. Trage-i cu ochiul iubitului. Arată-i un zâmbet vânzătoare-i de la magazin. Un act de bunătate azi valorează mai mult decât o mie de gesturi făcute prea târziu.